Карантин в Україні пропонують продовжити і пом'якшити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Карантин в Україні пропонують продовжити і пом'якшити

Казна та Політика
422
Міністерство охорони здоров’я пропонує продовжити карантин до кінця літа.
Про це на засіданні уряду в середу, 9 червня, повідомив глава відомства Віктор Ляшко.
“Ми запропонуємо уряду розглянути питання продовження карантинних обмежень на літній період, оскільки коронавірус не подолано. Якщо ситуація буде погіршуватися, ми будемо оперативно реагувати і вводити жовтий, помаранчевий або червоний рівень епіднебезпеки”, – сказав він.
МОЗ вже розробило пропозиції щодо моделі перебування та діяльності в умовах зеленої зони, яка дасть більше можливостей для відпочинку в літній період, роботи бізнесу і подорожей.
“Зокрема, ми плануємо скасувати вимоги щодо заповнення залів, дозволити повноцінне функціонування спортзалів і спростити процес проходження кордонів для повернення з відпусток”, – сказав міністр.
Ляшко відзначив, що в Україні залишать основні протиепідемічні обмеження – обов’язковість масок у громадських будинках і транспорті, а також відповідальне ставлення до дотримання фізичної дистанції.
Водночас глава МОЗ обіцяє, що українці зможуть вільно подорожувати за кордон, оскільки позитивність тестування в Україні вперше відповідає рекомендаціям ВООЗ – менше 5%.
“Це вдалося досягти завдяки масовому тестуванню, а також зменшенню кількості випадків захворювання. Такий рівень тестування та падіння динаміки захворювання можуть вивести Україну в ряд країн зі сприятливою епідеміологічною ситуацією, за критеріями ЄС”, – сказав Ляшко.
Він також відзначив, що завантаженість ліжко-місць в країні найнижча з початку року.
“Восьмий тиждень поспіль спостерігається спад захворюваності, добова кількість госпіталізацій продовжує скорочуватися та знаходиться на найнижчому рівні в 2021 році”, – сказав міністр.
Крім того, зайнятість ресурсів медсистеми також вийшла на найнижчий у 2021 році рівень: реанімаційні ліжка завантажені на 29%, ліжка з киснем – на 15%, апарати ШВЛ – на 7%. “Виписки перевищують госпіталізації майже вдвічі, відповідно – кількість пацієнтів за останній тиждень скоротилася втричі”, – констатував Ляшко.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас