Ціни на оренду квартир влітку істотно зростуть через ослаблення карантину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на оренду квартир влітку істотно зростуть через ослаблення карантину

Нерухомість
1423
Влітку ціни на арендоване житло в столиці можуть піти вгору на тлі карантинних послаблень.
Таку думку висловив експерт з нерухомості.
За його словами, традиційно високий попит на київську орендну нерухомість буде сконцентрований на малогабаритному житлі поблизу станцій метро або в районах з розвиненою інфраструктурою.
«У середині літа варто очікувати скасування карантину, що суттєво вплине на відновлення роботи бізнесу, поверне людей у великі міста. Зокрема, це стосується Харкова, Дніпра, Запоріжжя, Одеси, Львова, Києва. Відповідно зі збільшенням попиту вартість оренди може зрости на 3−5% на квартири площею близько 50 м2, і на 10% на 1-кімнатні квартири площею до 35 м2», — вважає він.
До речі, про нерухомість та її вартість ми також пишемо в телеграм-каналі Finance.ua. Підписуйтесь, щоб дізнаватися про все першими!
Експерт звернув увагу на те, що в літній період середньострокова оренда (до двох тижнів) в Одесі та Львові може зрости на 15−20%, а подобова може збільшитися на 35−45%.
«Ослаблення пандемії і подальше скасування карантину сприятиме відновленню туризму і масового відпочинку громадян. Таке зростання буде чисто сезонним. І вже з кінця вересня ціни істотно знизяться до рівня об’єктивних, тих, що відповідають реальному, а не сезонному попиту», — резюмував фахівець.
За матеріалами:
Build Portal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас