У Києві водіям спростять пошук місць для паркування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві водіям спростять пошук місць для паркування

Казна та Політика
646
На базі Сервісу «Київ Цифровий» запрацює програма, яка дозволить водіям знаходити паркомісця, а столичній владі — оцінити необхідність у додаткових паркінгах.
Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації Юрій Тацій.
«У додатку міститься онлайн-карта паркінгів, доступних в місті, за допомогою якої автовласники зможуть швидко знайти місце для свого авто. Крім того, автовласники зможуть оплатити за допомогою додатка послуги з паркування, а також штрафи за порушення правил», — написав Тацій.
За його словами, цей цифровий інструмент може стати таким собі засобом для моніторингу кількості паркомісць у Києві.
Програма дозволить проаналізувати, в яких частинах міста є необхідність в додаткових паркінгах, оцінити загальну потребу в паркомісцях, а також виробити рішення для більш ефективного використання вже наявної паркувальної інфраструктури.
Ці дані, в свою чергу, можуть лягти в основу для подальшого планування будівництва в місті.
«Крім того, поява такого цифрового інструменту ефективно доповнює рішення про заборону залишати автомобілі на тротуарах, яке нещодавно було прийнято Кабінетом Міністрів України. Так, завдяки зручному пошуку паркомісць поблизу за допомогою додатку водії будуть менше ставити власні авто вздовж проїжджої частини. Це, в свою чергу, дозволить дещо розвантажити дороги від заторів, які виникають на вузьких вулицях в результаті заставлених автомобілями узбіч», — підкреслив чиновник.
Програма також буде доступна для використання інспекторів з паркування, які зможуть автоматично фіксувати порушення. Це дозволить забезпечувати їх швидке усунення і сповіщення власника про штрафні санкції, які останній зможе оплатити онлайн.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ви знайдете останні важливі новини для автомобілістів. Підписуйтесь, щоб не пропустити.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас