Ринок здатний диверсифікувати імпорт нафтопродуктів - Міненерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок здатний диверсифікувати імпорт нафтопродуктів - Міненерго

Казна та Політика
340
За потреби український бізнес здатний за 10 днів наростити виробництво нафтопродуктів до необхідних обсягів і, відповідно, збільшити їх переробку в портах і ​​перевезення залізницею.
Як передає Укрінформ з посиланням на пост Міністерства енергетики у Фейсбуці, про це йшлося на нараді з питань стабільного постачання нафтопродуктів на ринок України під головуванням міністра енергетики Германа Галущенка.
У нараді взяли участь представники Мінекономіки, «Укрзалізниці», Адміністрації морських портів, виробники і трейдери нафтопродуктів і скрапленого газу, профільні асоціації.
«Під час наради виробники запевнили, що у них є достатній потенціал для нарощування виробництва нафтопродуктів, виробничим потужностям знадобиться близько 10 днів для виходу на необхідні обсяги. Представники „Укрзалізниці“ і АМПУ, в свою чергу, підтвердили готовність до збільшення обсягів перевезення і перевалки ресурсів у разі необхідності», — йдеться в повідомленні.
Будь-яка прогнозована ситуація щодо обмеження імпорту не повинна призвести до кризових явищ на ринку, заявили в Міністерстві.
«Наші виробники готові збільшувати виробництво. Міненерго також готове швидко реагувати, щоб не залишити стратегічні підприємства і споживачів без нафтопродуктів. Водночас, якщо не виникне кризових явищ, ринок здатний самостійно врегулювати питання диверсифікації імпорту і маршрутів постачань нафтопродуктів», — зазначив профільний заступник міністра енергетики Максим Немчинов.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас