Виробництво «зеленої» електрики в Україні збільшилось майже вдвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробництво «зеленої» електрики в Україні збільшилось майже вдвічі

Енергетика
1356
У 2020 році Україна виробила понад 10,2 млрд кВт-год електроенергії з відновлюваних джерел, що фактично в два рази більше порівняно з 2019 роком.
Про це йдеться в звіті про результати діяльності НКРЕКП у 2020 році.
«У 2020 році збереглася позитивна динаміка збільшення потужностей об’єктів електроенергетики, що здійснюють виробництво електричної енергії з альтернативних джерел. Так, обсяг електроенергії, виробленої з ВДЕ, протягом минулого року збільшився до 10 219 млрд кВт-год порівняно з 5 570 млрд кВт-год у 2019 році», — йдеться в документі.
Одночасно зі значним нарощуванням потужностей ВДЕ торік в Україні спостерігалось критичне зменшення пікового споживання електроенергії – порівняно з попередніми роками на 10%.
Така динаміка, зазначає регулятор, пов’язана з аномально теплою погодою, зниженням світового попиту на металопродукцію, а також запровадженням карантинних заходів.
«Усе це, а також забезпечення перехресного субсидіювання побутових споживачів спричинило утворення на ринку значного фінансового дисбалансу і, як наслідок, взаємної заборгованості між учасниками ринку. І, аби врегулювати ситуацію, НКРЕКП переглянула рівні „зелених тарифів“», — додали в Нацкомісії.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас