Пенсійний фонд назвав розмір підвищення пенсій з початку року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсійний фонд назвав розмір підвищення пенсій з початку року

Особисті фінанси
15913
Пенсійний фонд України протягом I кварталу 2021 року провів перерахунки пенсій відповідно до чинних програм.
Про це повідомляє прес-служба ПФУ.
З 1 січня 2021 року непрацюючим пенсіонерам, які досягли віку 65 років, при наявності у чоловіків 35 років, а у жінок 30 років страхового стажу, мінімальна пенсія за віком встановлена в розмірі 40% мінімальної заробітної плати (6000 грн х 40% = 2400 грн). Перерахунок проведено для 2,3 млн осіб, середній розмір підвищення – 350 гривень.
З 1 січня військовослужбовцям/військовозобов’язаним, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, розмір пенсії по інвалідності обчислено з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати. Пенсії перераховані для 18 тисяч осіб.
З 1 березня особам, яким виповнилося 80 років і більше, і у яких щомісячний розмір пенсійних виплат не досягає 10,340 тис. гривень, встановлена щомісячна компенсаційна виплата в розмірі до 500 грн. Якщо в результаті проведеного перерахунку розмір пенсії не досяг 2600 гривень, встановлено доплату до пенсії в сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру. Перерахунок проведено для 1,4 млн осіб, середній розмір підвищення – 499 гривень.

Також з 1 березня перераховано пенсії, призначені відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” для осіб, які мають страховий стаж не менше 25 років (чоловіки) і не менше 20 років (жінки). Перерахунок проведено для 7,9 млн осіб, середній розмір підвищення – 300 гривень.

Довідка Finance.ua:

  • Однією з основних причин виникнення переплат пенсій з вини пенсіонера є несвоєчасне повідомлення органів Пенсійного фонду про працевлаштування. При працевлаштуванні пенсіонера проведення перерахунку у разі збільшення розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, для розрахунку мінімального розміру пенсії або доплати за наднормативний страховий стаж законодавством не передбачено.
  • Також непрацюючим пенсіонерам, які мають на своєму утриманні дітей до 18 років, встановлюється надбавка в розмірі 150,00 грн. У разі працевлаштування виплата зазначеної надбавки припиняється.
Про надбавки, пенсії та багато іншого читайте в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас