Хто має платити за повірку лічильників газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто має платити за повірку лічильників газу

Особисті фінанси
58230
Хто платитиме за проведення повірки лічильників газу залежить від того, чи проводиться повірка періодично або позачергово.
Про це повідомляє портал для споживачів природного газу в Україні 104.ua на сторінці у Facebook.
Хто коли повинен сплачувати за повірку лічильників:
1). Періодичну повірку лічильників оплачує газорозподільне підприємство. Як технічне обслуговування, так і пов’язаний з такою повіркою ремонт (демонтаж, транспортування та монтаж), – сказано в повідомленні.

Як ви платитимете за газ з 1 травня 🔥

2). Позачергова та експертна повірка лічильника газу та пов’язані з цим витрати (на демонтаж, транспортування та монтаж):
  • мають бути компенсовані їх ініціатором, якщо за результатами позачергової та експертної повірки лічильника не буде підтверджено факт його невідповідності нормативним документам;
  • мають бути компенсовані споживачем, якщо за результатами позачергової та експертної повірки лічильника буде підтверджена його невідповідність нормативним документам у сфері метрології та/або факт несанкціонованого втручання в його роботу.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 січня 2021 року в Україні в черговий раз зросли майже всі комунальні тарифи для населення. Особливо чутливим для населення це підвищення тарифів стало в умовах першої «коронавірусної» зими.
  • НАК «Нафтогаз України» працює над розробкою та впровадженням трирічного тарифного плану на газ для побутових споживачів.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо лайфхаки, як заощаджувати на сплаті комунальних послуг.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас