Фонд держмайна просить Кличка заборонити забудову земель державного агрокомбінату в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд держмайна просить Кличка заборонити забудову земель державного агрокомбінату в Києві

Казна та Політика
544
Фонд державного майна звернувся до Київського міського голови Віталія Кличка з проханням відкласти розгляд питання затвердження Детального плану території Мінського масиву до ухвалення з цього приводу рішень судовими та правоохоронними органами.
Про це повідомило джерело Економічної правди.
Детальним планом території в межах вулиць Юрія Кондратюка, Михайла Майорова та західного боку лісу в Оболонському районі міста Києва пропонується побудувати новий житловий мікрорайон з 19 будинків, висотою до 26 поверхів.
Раніше на цій території знаходилися теплиці та господарські будівлі Державного підприємства «Науково-дослідний, виробничий агрокомбінат „Пуща-Водиця“», якому дві ділянки площею 32 га належать на праві постійного користування.
Агрокомбінат «Пуща-Водиця» у вересні 2019 року був підпорядкований Міністерству аграрної політики, а після його ліквідації перейшов до Фонду державного майна.
З 18 лютого посаду генерального директора агрокомбінату обіймає Юрій Іонанов, який є шкільним другом мера Києва, а також колишнім керівником благодійної організації Klitschko Foundation (Фонд Кличка) і ТОВ «Північна інвестиційна група» (кінцевий бенефіціар — Володимир Кличко).
Офіційний інвестор розробки ДПТ Мінського масиву — ТОВ «Датоліт», афілійоване із забудовником ТОВ «СТОЛИЦЯ ГРУП» і його бенефіціаром Владиславою Молчановою, а також, за даними ЕП, з народним депутатом Вадимом Столаром.
Між ТОВ «Датоліт» та агрокомбінатом «Пуща-Водиця» підписано інвестиційний договір, що передбачає використання земель агрокомбінату для житлового будівництва.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас