Мінцифри хоче побудувати країну підприємців — Федоров — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінцифри хоче побудувати країну підприємців — Федоров

Казна та Політика
689
Побудувати країну підприємців — одна з цілей Мінцифри. Адже розвинений малий та середній бізнес є запорукою стабільності економіки та розвитку країни.
Про це заявив віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час виступу на XIII Міжнародному форумі «Польсько-українські дні бізнесу».
«Команда Мінцифри допомагає бізнесу на кожному етапі, впроваджує інновації та вирішує багато проблем, які виникають на шляху розвитку своєї справи. Минулого року запровадили предмет із підприємництва у школах та університетах. А також створили проєкт Дія.Бізнес, створюємо найзручніші послуги для бізнесу та сприяємо залученню інвестицій», — розповів Михайло Федоров під час виступу.
Мінцифри створило цілу екосистему проєктів, щоб підтримати бізнес на кожному етапі.
Український фонд стартапів уже більше року допомагає бізнесу та стартапам на етапі пошуку фінансування. На сьогодні уже профінансовано 175 стартапів на суму майже $ 5 млн.
Послуги для бізнесу онлайн. Міністерство запускає нові послуги для підприємців, що спрощують їм життя.
«В Україні найшвидша у світі реєстрація бізнесу — зареєструвати ФОП можна за 10 хвилин, а ТОВ — за 20. А на Diia Summit 2.0 презентували автоматичну реєстрацію ФОП. Тепер реєстрація відбувається без держреєстратора і займає 2 секунди після заповнення заявки. Також запустили сплату податків та подання декларацій у декілька кліків у Дії та електронний підпис у смартфоні — Дія.Підпис», — зазначив Федоров.

Довідка Finance.ua:

  • 17 травня команда Мінцифри під час Diia Summit 2.0 презентувала масштабне оновлення Дії — понад 10 нових електронних послуг.
  • Задекларувати доходи, сплатити податки і збори ФОП, переглянути декларації та розрахунки за минулі періоди — все це тепер можна зробити на порталі та в додатку «Дія».
Нагадуємо, про всі зміни, які можуть стосуватися ваших гаманців, ми оперативно інформуємо в нашому телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас