Як працюватиме сервіс для звітування ФОПів у «Дії» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як працюватиме сервіс для звітування ФОПів у «Дії»

Особисті фінанси
1462
Задекларувати доходи, сплатити податки і збори ФОП, переглянути декларації та розрахунки за минулі періоди — все це тепер можна зробити на порталі та в додатку «Дія».
Про це повідомив віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час прямого ефіру на Радіо НВ.
«Щоб подати декларацію або сплатити податки, людям доводилося довго розбиратися з даними або ж підключати платний сервіс чи наймати бухгалтера. Ми це змінюємо. Тепер через Дію можна сплатити податки, подати декларацію, подивитись доходи. Це заощадить час, кошти та сили підприємцям. Крім того, будуть пуш-сповіщення, щоб ви не пропустили дедлайн, не платили штрафні санкції і все подавали вчасно», — розповів Федоров.
Процеси максимально автоматизовані. Через додаток Дія декларацію можна буде подати завдяки Дія.Підпису — кваліфікованому електронному підпису у смартфоні, який Мінцифри також презентувало на Diia Summit 2.0.
Із 1 квітня ФОПи мають подавати декларацію за новою формою, де об’єднані декларація платника єдиного податку та звіт з єдиного соціального внеску.
«Ми спростили цей процес — залишили 4 питання. У новій об’єднаній формі з’явилися два нові обов’язкові поля для заповнення — email та мобільний номер телефону. Ми не зберігатимемо ці дані в додткуку, а лише заповнимо їх у декларації», — пояснив Федоров.
Також Дія автоматично підтягне інформацію з реєстрів — реєстраційні дані платника податків та граничні дати подання та сплати.
Важливо, що при заповненні декларації українці зможуть обирати: підключити інтеграцію з банком — сума доходів для розрахунку ЄП буде підтягуватись автоматично, — або ж вказати її вручну.
Крім того, в додатку відображатимуться реєстраційні дані ФОП, суми нарахованих та сплачених податків і зборів, наявність заборгованості чи ж переплати. А також українці отримуватимуть сповіщення, коли Податкова прийме декларацію або ж якщо вона її відхилить і до неї потрібно внести виправлення.
На порталі Дія будуть доступні ті самі послуги, що й у додатку, а згодом також декларування доходів та сплата податків фізичних осіб. Зокрема, можна буде подати Декларацію про майновий стан і доходи. Крім того, пізніше на порталі можна буде сплатити ПДФО, військовий збір, податки на майно фізичних осіб — земельний, транспортний та податок на нерухомість.
Також на порталі тепер можна буде отримати довідку про доходи. Потрібно лише обрати потрібний вам період — і в середньому за 10−15 хвилин ви отримаєте документ.
Одна з проблем у заповненні декларацій та сплаті податків — відсутність сповіщень про дедлайни. Із Дією таких проблем не виникатиме. Для того, щоб ви не забували про граничні дати, ми надсилатимемо вам сповіщення в застосунку та email-нотифікації з порталу. У такий спосіб ви зможете все сплатити вчасно й уникнути штрафних санкцій за заборгованість.
Нагадуємо, про всі зміни, які можуть стосуватися ваших гаманців, ми оперативно інформуємо в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь і не пропускайте важливе.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас