Криптовалютні мільярдери за 9 днів втратили $15,5 млрд через обвал курсу цифрових валют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криптовалютні мільярдери за 9 днів втратили $15,5 млрд через обвал курсу цифрових валют

Фінтех і Картки
620
Світові криптовалютні мільярдери втратили близько $15,5 мільярда за дев’ять днів. Це сталося через обвалення ринку криптовалют. Сукупна вартість їхніх активів скоротилася з $62,3 до $46,8 мільярда.
Про це пише Forbes.
Падіння почалося 10 травня, коли після плавного зростання вартість Bitcoin почала різко опускатися. Протягом наступних дев’яти днів його ціна знизилася на 36 %. Згідно з Coindesk, в піку валюта опускалася до $30,6 тисячі.
Одним з найбільш постраждалих власників криптовлют став американський бізнесмен і засновник Alameda Research Сем Бенкман-Фрід (Sam Bankman-Fried). На піку Bitcoin його статки оцінювалися в $16,7 мільярда, але в ході падіння вони скоротилися до $11,5 мільярда.
Крім цього, творець Ethereum Віталік Бутерін втратив звання наймолодшого криптовалютного мільярдера. За даними на 12 травня, його статки оцінювалися в $1,4 мільярда, але після падіння вони зменшилися до $850 мільйонів.
Після того як курс криптовалют почав знижуватися з 10 травня, процес прискорив Ілон Маск, заявивши, що автовиробник Tesla перестане приймати криптовалюту як оплату за свої електрокари і сервіси. Підприємець заявив, що це пов’язано з неекологічністю валюти.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас