Зеленський заявив, що "Укрзалізниця" – банкрут і потрібно шукати приватного інвестора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський заявив, що "Укрзалізниця" – банкрут і потрібно шукати приватного інвестора

Казна та Політика
2655
«Укрзалізниця» — фактично підприємство-банкрут. У перспективі потрібно шукати приватного інвестора, тобто приватизувати компанію.
Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції 20 травня.
«Укрзалізниця має кредитну заборгованість на сотні мільйонів гривень. Вони брали кредити — 100, 200, 300 млн доларів під 10−12%. На цьому заробляла прокладка між банком і УЗ. Схема працювала, це одна з причин банкрутства УЗ. Ось на чому вони заробляли», — сказав глава держави.
За словами Зеленського, зараз влада тисне на підприємство і намагається змінити керівництво. Новий глава повинен буде змінити всі ланки.
«На мою думку, незважаючи на те, що УЗ стратегічне підприємство, потрібно думати, як мати там партнерство з приватними інвесторами. Це підприємство-банкрут, і тільки силою там можна навести порядок», — сказав Зеленський.
Раніше всі рахунки «Укрзалізниці» заблокували 11 травня. Вони не змогли виплачувати величезний кредит пов’язаної з колишньою главою НБУ Валерією Гонтаревою компанії.
Арешт рахунків стався за рішенням Верховного Суду від 20 квітня, який зобов’язав стягнути борг з АТ «Українська залізниця» (УЗ) на користь VR Global Partners, LP (VR). Верховний Суд підтвердив позицію судів нижчих інстанцій і повністю відхилив касаційну скаргу УЗ. Рішення не підлягає оскарженню.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас