У Києві скоротилась кількість безробітних: яких спеціалістів шукають роботодавці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві скоротилась кількість безробітних: яких спеціалістів шукають роботодавці

Особисті фінанси
556
Станом на 1 травня 2021 року на обліку у столичній службі зайнятості перебувало 17,7 тисячі осіб – майже на тисячу менше, ніж на відповідну дату торік. З них 15,6 тисячі отримували допомогу по безробіттю.
Про це повідомили у Київському міському центрі зайнятості.
Де працювали раніше? Серед безробітних найбільша кількість осіб була звільнена з оптової та роздрібної торгівлі, держуправління й оборони; обов’язкового соціального страхування та фінансової та страхової діяльності.
Середній розмір заробітної плати у вакансіях становить 9,7 тисячі грн. При цьому, на одну вакансію у м. Києві претендують 2 особи.
У яких галузях найбільше вакансій? Загалом на 1 травня цього року було зареєстровано 10 506 вакансій. За даними служби зайнятості Києва, найчастіше роботодавці шукають працівників у такі сфери:
  • діяльність у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування – 1 751 вакансія;
  • державне управління й оборона; обов’язкове соціальне страхування – 1 522;
  • транспорт, складське господарство, поштова та кур’єрська діяльність – 1 268;
  • освіта – 1 196.

Отримати гроші до зарплати 💸

Що стосується професійних груп, то найбільш затребуваними у травні виявилися кваліфіковані робітники з інструментом, працівники сфери торгівлі та послуг і найпростіших професій ( прибиральник службових приміщень, комірник, кухонний робітник, кур’єр).

Довідка Finance.ua:

  • Загалом по Україні кількість безробітних скоротилася на початку 2021 року на 1 вакансію претендувало 12−14 осіб. Зараз кількість претендентів скоротилася до шести.
  • На сьогоднішній день українцям, які втратили роботу в період карантину, допомога з безробіття призначається з першого дня отримання статусу безробітного, а тривалість її виплат не може перевищувати 270 календарних днів.
До речі, більше цікавих новин та корисної інформації в зручному форматі – в телеграм-каналі Finance.ua. Не забудьте підписатися! 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас