В Україні скоротилася кількість безробітних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні скоротилася кількість безробітних

Особисті фінанси
316
З початку 2021 року в Україні скоротилася кількість безробітних.
Про позитивну тенденцію розповіла начальник управління надання послуг населенню Департаменту реалізації політики зайнятості Державного центру зайнятості Інна Бондіні.
За словами пані Інни, чисельність людей, які не мають місця роботи, скоротилася на 12%, якщо порівнювати дані з аналогічним періодом минулого року.
Варто зазначити, що на початку 2021 року на 1 вакансію претендувало 12−14 осіб. Зараз кількість претендентів скоротилася до шести громадян. Проте Інна Бондіні підкреслює, що кількість вакансій залишилася незмінною.
«Звичайно, це усереднений показник і залежить від регіону і галузі економіки, але ми оперуємо статистикою Служби зайнятості. Ситуація на відкритому ринку праці може відрізнятися», — уточнює Бондіні.
При цьому кілька днів тому прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомляв, що станом на 6 травня 2021 року статус безробітного мали 401 тисяча осіб.
Нагадаємо, що фахівці Національного банку спрогнозували, чого очікувати на ринку праці у 2021 році та найближчому майбутньому. За інформацією НБУ, вже до кінця поточного року відсоток людей, які не мають роботи, повинен значно скоротитися. Середнє річне значення прогнозують на рівні 9,1%.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас