Amazon веде переговори про покупку однієї з найстаріших американських кіностудій за $9 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon веде переговори про покупку однієї з найстаріших американських кіностудій за $9 млрд

Фондовий ринок
396
Американський онлайн-ритейлер Amazon веде переговори про покупку кіностудії Metro-Goldwyn-Mayer приблизно за $ 9 млрд.
Про це повідомляє Variety.
Як пише видання, чутки про інтереси Amazon до Metro-Goldwyn-Mayer ходили вже якийсь час, однак тепер інтерес рітейлера придбав новий характер, що виходить за рамки звичайних чуток.
Новини про переговори компаній почали циркулювати в ці вихідні. За даними видання The Information, вартість операції може скласти від $ 7 до $ 10 млрд. За даними співрозмовників Variety, студію можуть купити за $ 5 млрд або $ 9 млрд.
Відзначається, що інтерес рітейлера до Metro-Goldwyn-Mayer визман бажанням посилити свій стрімінговий сервіс Prime Video.
У свою чергу в MGM стверджують, що володіють однією з «найбільш великих бібліотек» преміального кіно і телепрограм. Зокрема, мова йде про фільми про Джеймса Бонда, фільмах про Хоббіті, Роккі / Крід, Робокопа і таких картинах як «Мовчання ягнят» і «Чотири весілля і похорони».
Як пише Variety, медіасегмент є відносно невеликою, але швидкозростаючою частиною бізнесу Amazon. У 2020 році компанія витратила $ 11 млрд на телешоу, фільми і музику для послуг Prime, що на 40% більше, ніж роком раніше.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас