Кличко назвав собівартість проїзду у транспорті Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко назвав собівартість проїзду у транспорті Києва

Казна та Політика
2095
Мер Києва прокоментував прохання комунальних перевізників про підвищення вартості проїзду для громадян. За словами Віталія Кличка, ситуація з транспортом у столиці залишається дуже складною.
В ефірі одного з телеканалів міський голова підкреслив, що галузь пасажирських перевезень у Києві є збитковою. Оскільки собівартість значно перевищує ціни на проїзд у громадському транспорті.
За словами Кличка, столиця щороку витрачає понад 2 мільярди гривень на компенсацію збитків комунальним компаніям.
Мер зазначив, що реальна ціна квитка для проїзду в громадському транспорті Києва – 15 гривень.
При цьому місту доводиться сплачувати кошти компаніям для компенсації як поточних витрат, так і для проїзду жителів, які мають пільги. Таких громадян перевозять безоплатно за бюджетні гроші. При цьому кожен третій пасажир громадського транспорту є пільговиком.
“У Києві серйозні виклики щодо транспорту через те, що він у нас дотаційний. Щоб він виходив на нуль, ми з бюджету Києва платимо ще понад 2 млрд грн щорічно. Одночасно ми закуповуємо транспорт і збільшуємо зарплату”, – зазначив Кличко.
Питання підвищення вартості проїзду в громадському транспорті Києва наразі є невирішеним. У КП “Київський метрополітен” і КП “Київпастранс” кажуть, що підіймати ціни не будуть, якщо Кабмін та Верховна Рада вирішать питання компенсацій проїзду пільговиків місцевим бюджетам.
Згідно з висновками керівництва метро та Київпастрансу, цінники проїзду у києві мають бути такими:
  • у підземці – 21 гривня;
  • у трамваї, тролейбусі та автобусі – 25 гривень;
  • у міській електричці – 78 гривень.
У КМДА також пояснили, як проходить процедура встановлення тарифу на перевезення у громадському комунальному транспорті.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас