У КМДА пояснили, як проходить процедура встановлення тарифу на проїзд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У КМДА пояснили, як проходить процедура встановлення тарифу на проїзд

Казна та Політика
267
У КМДА пояснили, як проходить процедура встановлення тарифу на перевезення у громадському комунальному транспорті.
Про це повідомляє перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник на своїй сторінці у Facebook.
«Рішення про остаточну вартість проїзду ухвалюється розпорядженням КМДА після проходження відповідних процедур та розрахунків», — пише Поворозник.
Процедура встановлення тарифу на перевезення у громадському комунальному транспорті така:
1). Комунальні підприємства-перевізники готують та надають економічне обґрунтування тарифу на перевезення у комунальному транспорті. Тобто, пояснення, чому саме необхідно змінити вартість перевезень.
2). Після цього Департамент транспортної інфраструктури вивчає обґрунтування, готує відповідний пакет документів щодо зміни вартості перевезень в громадському комунальному транспорті.
3). Наступний етап — фахівці Департаменту економіки та інвестицій розглядають економічне обґрунтування тарифу та здійснюють відповідні розрахунки — яким має бути тариф.
Зміна тарифу відбувається після підготовки відповідного розпорядження, якому передує громадське обговорення проекту цього розпорядження, та реєстрації у Міністерстві юстиції України.

Довідка Finance.ua:

  • КП «Київський метрополітен» і КП «Київпастранс» просять столичну владу підтримати підприємства у час пандемії – виділити кошти з бюджету, або переглянути тарифи на проїзд. Обґрунтована ціна поїздки становить 21 гривню.
  • За розрахунками КП, економічно обґрунтовані тарифи на 2021 рік: 25,18 гривні – на проїзд наземними видами транспорту (трамвай, тролейбус, автобус) та 78,90 гривні – на проїзд міською електричкою.
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на Finance_ukr та першими дізнавайтесь про новини у світі фінансів 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас