Dow Jones подолав позначку в 35000 пунктів, поставивши новий рекорд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Dow Jones подолав позначку в 35000 пунктів, поставивши новий рекорд

Фондовий ринок
340
Dow Jones Industrial Average впевнено зростає на торгах в понеділок, значення індексу вперше перевищило позначку в 35000 пунктів.
S&P 500 коливається між зростанням і зниженням в ході торгів, Nasdaq Composite опускається.
Лідерами зростання серед компаній Dow Jones в понеділок є Walgreens Boots (+1,5%), Dow Inc. (SPB: DOW) (+1,6%), а також Chevron Corp. (SPB:CVX) (+1,9%) і Coca-Cola Co. (SPB: KO) (+1,5%).
Акції технологічних компаній, тим часом, дешевшають, що штовхає вниз S&P 500 і особливо Nasdaq.
Вартість паперів Microsoft Corp. (SPB: MSFT) опустилася на 0,4%, Amazon.com Inc. (SPB: AMZN) – на 1,8%, Alphabet Inc. (SPB: GOOG) – на 2,1%.
Інвестори роблять ставку на акції компаній, які більше за інших виграють від зняття карантинних обмежень, у тому числі представників туристичного сектору і сфери розваг, і не хочуть вкладати кошти в папери технологічних компаній, що істотно подорожчали, пише Dow Jones.
Побоювання, пов’язані з тим, що посилення інфляції скоротить прибутки технологічних компаній, також утримують інвесторів від вкладення коштів у цей сектор. Зростання цін на сировину, проблеми в ланцюжках поставок, а також дефіцит напівпровідникових компонентів збільшують виробничі витрати, що позначиться як на клієнтах компаній, так і на корпоративних прибутках, відзначає головний аналітик Swissquote Bank Айпек Озкардеская.
Водночас фон для ринку акцій є позитивним, пише MarketWatch. Розчаровуючий звіт по ринку праці США, опублікований минулої п’ятниці, свідчить на користь збереження масштабних стимулювальних програм, які реалізує Федеральна резервна система (ФРС).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас