Шмигаль: Звільнення Коболєва не вплинуло на переговори з кредиторами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль: Звільнення Коболєва не вплинуло на переговори з кредиторами

Казна та Політика
486
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль впевнений, що звільнення голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва і відсторонення наглядової ради не вплинуло на переговори України з міжнародними партнерами.
Про це голова Кабінету Міністрів сказав у інтерв’ю РБК-Україна.
«Вплив на кредиторів і наших партнерів можуть мати рішення, які будуть ламати принципи корпоративної реформи, як і інших реформ, які реалізуються в Україні. Жоден принцип корпоративної реформи ми ламати не збиралися і не збираємося», — повідомив Прем’єр.
За його словами, західних партнерів більше хвилює продовження і завершення реформи правосуддя, антикорупційної системи — НАБУ, НАЗК та інше антикорупційне законодавство. Шмигаль вважає, що вже третій-четвертий пріоритет — це розвиток реформи корпоративного управління, але в комплексі з великою приватизацією та іншими реформами.
«І Коболєв, і Вітренко сприймаються західними партнерами як топ-менеджери-реформатори. Дослівна фраза наших партнерів: прізвище не грає ролі», — уточнив голова уряду.
Кабінет Міністрів 28 квітня звільнив Андрія Коболєва з посади голови правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», призначивши замість нього Юрія Вітренка.
Чистий консолідований збиток групи компаній Нафтогаз у 2020 році склав 19 млрд грн, тоді як у затвердженому Кабміном фінансовому плані компанії передбачалося отримання 11,5 млрд грн прибутку.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас