Вітренко розповів, які завдання отримав від Зеленського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вітренко розповів, які завдання отримав від Зеленського

Фондовий ринок
755
Вище керівництво країни доручило голові НАК «Нафтогаз України» Юрію Вітренку знову вивести компанію на прибуток і збільшити видобуток газу.
Про це заявив сам Вітренко в інтерв’ю НВ Бізнес.
«У мене є завдання від Президента і прем’єр-міністра організувати роботу „Укргазвидобування“ ефективним чином, щоб потреби населення України були повністю покриті газом власного видобутку. В першу чергу це питання національної безпеки», — заявив новий голова НАК.
За словами Вітренка, його завдання полягає в тому, щоб «покласти на стіл факти, які дозволяють прийняти обґрунтовані рішення, що дозволяють зробити так, щоб Президента і прем’єр-міністра… ніхто не розводив».
До збільшення видобутку і реалізації ресурсного потенціалу України Вітренко отримав завдання організації прибуткової і стабільної роботи «Нафтогазу», «без перекладання відповідальності».
«Якщо в ланцюжку поставок, за яким газ зі свердловини надходить в будинки українців у вигляді газу або тепла, є проблеми, то їх не можна просто перекладати на інших. Повинна бути активна роль Нафтогазу, щоб ці проблеми в країні були вирішені», — заявив він.
Голова «Нафтогазу» додав, що ціна на газ є одним з елементів системи рівнянь тарифоутворення разом з енергоефективністю та рівнем розрахунків споживачів з постачальником.
Вітренко зазначив, що напередодні призначення зустрічався з Президентом Зеленським частіше, ніж з головою його офісу Андрієм Єрмаком.
«З Єрмаком ми ніколи не обговорювали ніякі завдання щодо мого приходу в Нафтогаз або, до цього, на посаду міністра енергетики», — заявив він.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас