В Україні запустили онлайн-службу підтримки для бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні запустили онлайн-службу підтримки для бізнесу

Казна та Політика
298
Державна митна служба України в п’ятницю, 30 квітня, запустила онлайн-службу підтримки (HelpDesk) для бізнесу в тестовому режимі.
Як повідомила пресслужба відомства, система розроблена і впроваджується за підтримки Програми ЄС з підтримки управління державними фінансами (EU4PFM).
«У 2021-2022 Держмитслужба запланувала оновити велику частину митних процесів завдяки запровадженню нових ІТ-рішень. Це стосується як внутрішніх процесів митниці (митного оформлення, управління ризиками), так і практично всіх сервісів. Водночас запускаються нові митні процеси у рамках євроінтеграційних зобов’язань України», – зазначає Євгеній Єнтіс, заступник голови Держмитслужби з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.
За його словами, HelpDesk реалізовано на базі open-source рішення, що дозволяє самостійно його розвивати під потреби Держмитслужби. Таке рішення було прийнято через відсутнє необхідне фінансування ІТ, при цьому потреба у створенні цього сервісу була нагальна.
Планується, що загалом HelpDesk буде підтримувати всі нові процеси Держмитслужби, у тому числі – всі нові сервіси. Першим напрямком обрано NCTS – систему, яка запроваджується Україною для приєднання до європейської Конвенції про процедуру спільного транзиту.
Для авторизації у HelpDesk потрібно увійти за посиланням та зареєструватися, вказавши свій е-мейл.
У Кабінеті користувача, після авторизації, можна подати заявку щодо питання, яке вас цікавить. Запроваджуванe ІТ-рішення дозволяє бізнесу комунікувати з представниками Служби підтримки з боку Держмитслужби безпосередньо у самій заявці.
Окрім того, є можливість відстежувати історію всіх заявок: для Держмитслужби – історію всіх заявок від всіх заявників та за окремим заявником; для бізнесу – історію власних заявок.
Щодо наступних кроків у розвитку системи, у найближчі тижні буде створено HelpDesk для працівників Держмитслужби (інспекторів), у яких також виникатимуть запитання щодо роботи нових систем.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас