У Києві скасовують безкоштовні парковки і впроваджують додаткову автофіксацію порушень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві скасовують безкоштовні парковки і впроваджують додаткову автофіксацію порушень

Казна та Політика
1283
Автоматична система фіксації порушень правил паркування розпочне працювати після послаблення карантинних обмежень у столиці.
Про це заявив мер столиці Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу
«Ви всі бачите, скільки автомобілів додалося за останні роки на вулицях столиці. Дорожня інфраструктура міста не була розрахована на такий трафік. Також ускладнюють рух і неправильно припарковані автівки. Сьогодні контроль за дотриманням правил паркування здійснює управління з паркування при Департаменті транспортної інфраструктури міста. І для інспекторів уже розробили спеціальну програму, що працюватиме на базі мобільних сервісів «Київ цифровий», – сказав Віталій Кличко.
Мер Києва зауважив, що програма зручна як для роботи інспекторів, так і для автовласників. Зокрема, у ній є інтерактивна карта парковок столиці, сервіси сплати за паркування та сплати штрафів за порушення його правил.
Втім, на час локдауну місто ухвалило рішення тимчасово зробити паркування в місті безкоштовним.
«Після послаблення обмежень автовласники зможуть оплачувати паркування через застосунок і не порушувати правила, залишаючи автівку безоплатно. А інспектори зможуть швидко і автоматично фіксувати виявлені порушення», – зазначив Віталій Кличко.
Він наголосив, що місто вже зараз спостерігає позитивну тенденцію щодо зменшення порушень правил паркування. Зокрема, розвитку культури паркування в столиці сприяла впроваджена політика евакуації, що спрямована, насамперед, на безпеку та комфорт киян – як на дорогах, так і на тротуарах.
Також задля комфорту водіїв місто розглядає варіанти збільшення кількості паркувальних майданчиків та оптимізації паркувального простору. Також у столиці планують збільшити штатну чисельність інспекторів з паркування, вдосконалити систему їх навчання і запровадити нові критерії якості роботи інспекторського складу.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас