При покупках в інтернеті треба вимагати чек, - ДПС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

При покупках в інтернеті треба вимагати чек, - ДПС

Особисті фінанси
1372
Продавці товарів на своїх сайтах не завжди надають правдиву інформацію про кількість, ціну, способи розрахунків та умови доставки товарів, чим порушують вимоги законодавства про захист прав споживачів.
Про це попереджає Головне управління ДПС у Львівській області.
Окрім того, такі продавці товарів у більшості випадків не виконують вимоги статті 3 Закону України «Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та не видають покупцям розрахункові документи (чеки) або видають документи, які не відповідають вимогам до розрахункових документів.
Тож українцям, які полюбляють онлайн-шопінг, варто бути обережними. У податковій звертають увагу покупців на те, що продавці зобов’язані видавати розрахункові документи (чеки), а покупці мають право їх отримувати.
Якщо не отримали чек. Неотримання розрахункових документів (чеків) покупцями позбавляє їх можливості відстоювати свої права як споживача, оскільки у покупців відсутні будь-які документи, що підтверджують факт укладення угоди між ним і продавцями.
“Рекомендуємо громадянам – покупцям при здійсненні покупок у мережі Інтернет вимагати у продавців забезпечити видачу розрахункових документів (чека) у паперовому вигляді чи надсилання електронних розрахункових документів”, – зазначили у ДПС.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас