Карантин у Польщі: як заробітчанам не натрапити на штраф в 220 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Карантин у Польщі: як заробітчанам не натрапити на штраф в 220 тис. грн

Світ
1263
На сьогоднішній день в Польщі від заробітчан вимагають проходження карантину. При цьому наявність у мігрантів негативного ПЛР-тесту на Covid-19, який зробили за межами країни, не звільняє від 10-денної самоізоляції, пише Avianews.
Від такої самоізоляції звільнені лише ті, хто пройшов повну вакцинацію від коронавірусу препаратами, які схвалені на території ЄС.
Українцям же, щоб її скоротити, потрібно зробити ПЛР-тест або тест на антиген коронавірусу безпосередньо в Польщі, отримавши негативний результат.
Для цього існують два варіанти:
  • здати аналіз на коронавірус можна в аеропорту Варшави (як в зоні видачі багажу, куди мають доступ тільки пасажири, так і на відкритій для всіх території);
  • в інших аеропортах Польщі, але перед вильотом необхідно уточнити, які варіанти пропонують місцеві лабораторії.
Коштувати тест на антиген буде 200 злотих (до 1,5 тис. грн), а тест методом ПЛР — 400 злотих (до 3 тис. грн). Але оскільки польська влада визнає обидва види тіста, можна зробити той, який дешевший.
Результат тесту на антиген отримують через 15−30 хвилин. Після в’їзду в Польщу людина може здати тест на коронавірус протягом 48 годин.
Якщо ж результат виявиться позитивним, то на наступний день після прильоту на телефон мігранта дзвонить автомат, який сповіщає про необхідність дотримуватися умов карантину, в іншому випадку будуть застосовані санкції.
Штраф за порушення самоізоляції в Польщі може досягати 30 тис. злотих (понад 220 тис. грн).
«Лабораторія може передавати результат в санепідстанцію Польщі протягом доби. Та, в свою чергу, має ще 24 години, щоб зняти людину з самоізоляції на підставі негативного результату тесту», — йдеться в матеріалі.
Але система може здавати збій, в результаті чого інформацію про те, що заробітчанин пройшов необхідний аналіз, не надходить до влади. Це може призвести до того, що на місце самоізоляції, вказане в анкеті, прибуде поліція.
Або ж у людини можуть виникнути проблеми з виїздом з Польщі, якщо вона це зробить раніше 10 днів, відведених на самоізоляцію.
Тому після здачі аналізу в аеропорту обов’язково рекомендується записувати контактні дані лабораторії і уточнювати номер тесту, який передають в санепідстанцію.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас