Шмигаль очікує зниження цін на газ влітку в річних тарифах постачальників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль очікує зниження цін на газ влітку в річних тарифах постачальників

Енергетика
662
Влітку 2021 року газопостачальні компанії зможуть знизити ціни на газ для населення.
Про це написав прем’єр-міністр Денис Шмигаль на своїй сторінці у Facebook.
За його словами, з середини 2020 року в Україні запрацював ринок газу. Головне завдання для Уряду зараз – це встановити зрозумілі, прозорі та справедливі правила на цьому ринку.
“Для цього з 1 травня в Україні почне працювати так званий річний продукт. Це фіксована ціна на газ, яка буде діяти для українців наступні 12 місяців. Компанії не зможуть її підвищувати”, – пише Шмигаль.
Проте, як він зазначає, встановлені правила дозволяють газопостачальникам знижувати ціни в межах річного продукту.
“Тобто, влітку, коли ціна на газ на європейських хабах традиційно почне знижуватися, в українських компаній з’явиться більше можливостей для зниження ціни”, – пояснив прем’єр.
Саме конкуренція має підштовхнути газопостачальників знизити тарифи.
“З 1 травня державна компанія НАК «Нафтогаз України» пропонує за річним тарифним планом газ ціною 7,96 грн/куб.м з ПДВ, без вартості розподілу. Але Уряд очікує, що Нафтогаз та інші компанії влітку знизять ціни на річний продукт. Адже вони зацікавлені збільшувати або захищати свою частку на ринку та боротися за споживача”, – додав він.

Довідка Finance.ua:

  • ГК «Нафтогаз України» як постачальник «останньої надії» забезпечує газом побутових клієнтів, які раптово втратили постачальника. Ціна на газ для клієнтів ПОН у травні становитиме 9,57 грн/куб.м з ПДВ, без вартості розподілу (доставки).
  • Найбільший постачальник газу — компанія «ЙЕ Енергія» Дмитра Фірташа і близько 20 постачальників, що працюють під брендом «Твій Газзбут», встановили єдиний тариф для населення «Твій газ річний» у розмірі 7,99 грн/куб.м (з ПДВ).
  • ТОВ Газопостачальна компанія Нафтогаз Трейдинг надіслало 30 збутовим підприємствам у різних регіонах країни пропозиції укласти річні контракти на постачання газу із фіксованою ціною.
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на Finance_ukr та першими дізнавайтесь про новини у світі фінансів 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас