Tesla отримала рекордний прибуток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla отримала рекордний прибуток

Фондовий ринок
447
Американський виробник електромобілів Tesla Inc завершив перший квартал поточного року з рекордним прибутком, але виручка компанії Ілона Маска виявилася трохи гіршою від прогнозів ринку.
Про це йдеться в прес-релізі Tesla, оприлюдненому 26 квітня.
Так, чистий прибуток компанії в січні-березні склав $438 млн, або $0,39 у розрахунку на акцію, у порівнянні з $16 млн, або $0,02 на акцію, за аналогічний період попереднього року.
У минулому кварталі Tesla продала квоти на викиди іншим автовиробникам на рекордну суму – $518 млн, що на 46% перевищило продажу за той же період попереднього року. Без продажу квот Tesla завершила б квартал зі збитком.
Також в першому кварталі компанія також заробила $101 млн на продажу біткойнів.
Квартальна виручка Tesla підскочила на 74%, до $10,39 млрд у порівнянні з $5,99 млрд за той же період роком раніше.
Експерти, опитані FactSet, в середньому прогнозували чистий прибуток компанії на рівні $509 млн, виторг – в $10,48 млрд, повідомляє Інтерфакс.
У повідомленні Tesla йдеться про “істотне зростання” продажів автомобілів. На початку квітня Tesla повідомляла, що в січні-березні відвантажила покупцям 184,8 тис. автомобілів.
Вартість автомобілів Tesla в першому кварталі збільшилася на 13% в порівнянні з тим же періодом роком раніше. При цьому в компанії зазначають, що темпи зростання рентабельності її операцій, а також зниження витрат, були ще вищими.
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на Finance_ukr та першими дізнавайтесь про новини у світі фінансів 🤫
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас