У Зеленського розповіли, чому досі не завершилась «епоха бідності» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Зеленського розповіли, чому досі не завершилась «епоха бідності»

Казна та Політика
2961
Падіння ВВП України менше, ніж в розвинених країнах, а деякі реформи, які впроваджуються чинною владою, мають відкладену дію.
Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко.
«Але не стало гірше, особливо в умовах пандемії. Треба ще враховувати, що у нас падіння ВВП менше, ніж в розвинутих країнах. До того ж, деякі реформи, які ми робимо, мають відкладену дію – наприклад, земельна, на яку нам довелося витратити півтора роки», – сказав він.
Корнієнко запевнив, що вже найближчим часом люди зможуть побачити «зрозумілі економічні результати».
«Цього року буде зростання ВВП і треба буде подумати над збільшенням соціальних стандартів. Ми і так інтенсивно зайнялись підвищенням мінімальної зарплати, що було неоднозначно сприйнято різними експертами, які завжди бачать в цьому загрозу інфляції. Але цього не відбулося. Плюс неочікувана історія з «ворогом на кордоні» поставила під питання ситуацію з зовнішніми запозиченнями. Зокрема, з цієї причини Нацбанк змушений підвищувати відсоткову ставку, а це є непрямим показником стримування інфляції», – зазначив голова пропрезидентської партії.
Він також додав, що грошової інфляції зараз нема, але є цінова, з чим треба боротися. «Першим гарним дзвіночком я б назвав розслідування Антимонопольного комітету по цінах на продукти харчування, а Мінекономіки квотувала експорт соняшникової олії, ціни на яку суттєво підвищились», – сказав Корнієнко.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас