В Укравтодорі розповіли, навіщо будувати дороги в Чорнобильські зоні відчуження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Укравтодорі розповіли, навіщо будувати дороги в Чорнобильські зоні відчуження

Казна та Політика
686
Будівництво доріг в Чорнобильські зоні відчуження викликає дуже багато запитань. Адже переважна більшість доріг по всій країні перебувають у жахливому стані, а пріоритети ремонту віддаються безлюдній зоні відчуження.
«Оновлюємо дорогу від КПП „Дитятки“ до „Прип’яті“ та під’їзд до ЧАЕС. За роки після катастрофи дороги тут точно не були у пріоритеті. Минулого року Укравтодор взяв на свій баланс майже 200 км доріг у Зоні відчуження. Наше завдання — за 3 роки привести до ладу популярні туристичні маршрути та забезпечити нормальний доступ до Зони природоохоронців, науковців, енергетиків та підприємців», — пише на своїй сторінці у соцмережі голова «Укравтодору» Александр Кубраков.
За інформацією Держагентства з управління зоною відчуження, з 2015 до 2019 року кількість туристів збільшилася з 8 до 124 тисяч, з них майже 80% – іноземці.
«З 2018 року на території Зони працює перша сонячна електростанція — Solar Chernobyl. Ряд інвесторів з України та світу розглядають можливість будівництва нових сонячних електростанцій, адже тут є і доступна земля, і необхідні потужності для транспортування електроенергії», — зазначив Александр Кубраков.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас