Через два тижні в Україні підвищать тарифи на газ: які будуть ціни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через два тижні в Україні підвищать тарифи на газ: які будуть ціни

Особисті фінанси
199712
З травня в Україні вартість газу зросте до 7,5−8 гривень за кубометр, в той час як зараз ціна становить 6,99 гривні. Така ціна діятиме протягом наступних 12 місяців.
Про це в ефірі Znaj24 заявив глава департаменту житлово-комунальної інфраструктури Громадської ради при КМДА Олег Попенко.
Він підкреслив, що влітку ціна на газ різко падає, і досягає 4−4,5 грн за куб.
«Річний тариф на газ формується на підставі тих цін, які були за попередні пів року. Тобто фактично українцям пропонують річний тариф, сформований на тарифах на газ на піку ціни. Тому що це в опалювальний період», — говорить експерт.
Попенко зазначив, що споживачеві пропонують протягом року газ за ціною 7,5−8 грн.
«З урахуванням того, що ми маємо власний видобуток газу при його собівартості 2,6 грн, ми маємо падіння ціни газу влітку до 4 грн на європейській біржі … Споживачеві пропонують протягом року газ за ціною 7,5−8 грн. Фактично нас будуть тупо доїти», — пояснив Попенко.
Також Національна комісія у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) затвердила нові правила розрахунку тарифів на газ. Постачальників зобов’язали опублікувати пропозиції на рік, а українцям дали можливість укласти нові контракти вже в травні.

Довідка Finance.ua:

  • Клієнти ГК «Нафтогаз України» з 1 травня 2021 року будуть автоматично переведені на новий річний тарифний план «Фіксований».
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас