Фонду соцстрахування не вистачає коштів від ЄСВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонду соцстрахування не вистачає коштів від ЄСВ

Казна та Політика
1239
Протягом першого кварталу 2021 року потреба у видатках за лікарняними листами та на страхових виплатах постраждалим на виробництві та їхнім сім’ям щомісяця перевищувала обсяг надходжень від частки ЄСВ до бюджету Фонду соціального страхування.
Про це повідомили в прес-релізі фонду.
Так, у січні надійшло на 0,624 млрд грн менше від потреби у фінансуванні лікарняних, декретних і страхових виплат, у лютому на 0,119 млрд грн менше, у березні на 0,178 млрд.
Також у фонді зазначили, що окрім профільних видатків також не вистачає коштів на десятки видів медичних та соціальних послуг, реабілітаційне лікування працюючих, адмінвитрати тощо.
«Незважаючи на системне зменшення протягом декількох років частки ЄСВ, що спрямовується до бюджету ACCE, загалом майже на 5%, Фонд в повному обсязі забезпечує страховий захист понад 12 млн застрахованих осіб і понад 200 тис. потерпілих та їхніх сімей», — йдеться в заяві.
Однак у зв’язку з тим, що темпи зростання витрат, зокрема на матеріальне забезпечення, значно перевищують темпи зростання надходжень внесків, виникають затримки в строках фінансування лікарняних.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас