Світові ціни на харчові продукти виросли до найвищого рівня з 2014 року – FAO — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові ціни на харчові продукти виросли до найвищого рівня з 2014 року – FAO

Особисті фінанси
266
Глобальне ралі цін на харчові продукти, яке викликає занепокоєння з приводу інфляції і вражає споживачів у всьому світі, не має ніяких ознак уповільнення.
Як повідомляє Bloomberg із посиланням на дані Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (Food and Agriculture Organization, FAO), оцінка глобальних витрат на продовольство в березні виросла до найвищого рівня з 2014 року. Зростання в минулому місяці було обумовлене різким збільшенням попиту на рослинні олії на тлі вищого попиту і браку запасів.
Ціни на харчові продукти знаходяться в найбільш тривалому зростанні за більш ніж десятиліття, що загрожує більш високою інфляцією. Це особливо помітно в деяких з найбідніших країн, що залежать від імпорту, які мають обмежені мережі соціального захисту і купівельну спроможність та борються з пандемією.
Індекс цін на продовольство FAO зріс на 2,1% в лютому. Ціни на рослинну олію підскочили на 8% до найвищого рівня з червня 2011 року. Ціни на м’ясо та молочні продукти зросли, чому сприяв попит в Азії. Знизилися ціни на зерно і цукор.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас