При виході на пенсію ФОПи зможуть розраховувати лише на мінімальні виплати, — Лазебна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

При виході на пенсію ФОПи зможуть розраховувати лише на мінімальні виплати, — Лазебна

Казна та Політика
2791
Міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила, що при виході на пенсію ФОПи зможуть розраховувати лише на мінімальні виплати. За умови, що є стаж.
«Більшість ФОП сплачують внески з мінімальної зарплати. Тому можуть розраховувати тільки на мінімальну пенсію. Знову ж таки, якщо є стаж. З одного боку, ніхто не хоче йти на низькі пенсії, з іншого — ФОПи платять мінімум, таким чином просто «купуючи «собі стаж», — підкреслила міністр.
Лазебна заявила, що для фізосіб-підприємців слід зробити накопичувальну систему обов’язковою. Однак сьогодні в депутатському законопроекті, з яким працює Мінсоцполітики, мова йде про те, що ФОПи братимуть участь в обов’язковому накопичувальному рівні добровільно.
«Можливо, потрібно було подивитися на досвід інших країн, коли для таких категорій солідарної системи немає, але є обов’язкова накопичувальна. Тому що ми розуміємо, що для ФОПів може бути занадто великим подвійне навантаження. З цими людьми потрібен діалог», — зазначила міністр.
Нагадаємо, Лазебна також пояснила, чому пенсії в Україні через 30 років можуть знизитися майже вдвічі. Це станеться, якщо не впроваджувати накопичувальну пенсійну систему.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас