Мінсоцполітики пропонує перевести всі субсидії в грошову форму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінсоцполітики пропонує перевести всі субсидії в грошову форму

Казна та Політика
1143
Міністерство соціальної політики пропонує змінити порядок надання житлових субсидій населенню.
Як повідомляє РБК-Україна, проект документу розміщений для обговорення на сайті Федерації профспілок України.
Наразі діють дві моделі грошової форми надання пільг та субсидій:
  • безготівкова форма, за якої кошти перераховуються на рахунок Мінсоцполітики, відкритий в Ощадбанку, звідки спрямовуються банком на рахунки виконавців житлово-комунальних послуг згідно з поданими ними реєстрами про суми нарахованих платежів за спожиті житлово-комунальні послуги;
  • готівкова форма, коли готівка виплачується безпосередньо одержувачу на його рахунок, відкритий в банківській установі, або через відділення «Укрпошти». В такому випадку розрахунки з підприємствами — надавачами житлово-комунальних послуг проводить споживач (отримувач пільги або субсидії) самостійно.
Що пропонують:
  • оскільки у січні 2021 року житлову субсидію отримували майже 2,8 млн домогосподарств, у тому числі у грошовій готівковій формі близько 2,6 млн домогосподарств (понад 92%), є доцільним перейти виключно на грошову готівкову форму її виплати;
  • у такому разі громадяни, яким призначено житлову субсидію, зобов’язані щомісяця самостійно сплачувати вартість фактично спожитої ними послуги з урахуванням виплаченої їм готівкою житлової субсидії.
«При цьому держава, в особі уряду, припиняє виконувати непритаманні їй функції посередника між громадянами та виконавцями житлово-комунальних послуг», — зазначається в документі.

Довідка Finance.ua:

  • Середній розмір субсидій в Україні в лютому знизився на 748 гривень в порівнянні з січнем і становив 1483 гривні. Зменшення пов’язане зі зниженням цін на природний газ для населення в лютому.
  • Субсидія в Україні на оплату послуг житлово-комунального господарства, зокрема, на опалення передбачена і на орендоване житло. Такою допомогою можуть скористатися і студенти.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас