Зеленський підписав нову редакцію закону про фінансовий лізинг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський підписав нову редакцію закону про фінансовий лізинг

Казна та Політика
934
Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про фінансовий лізинг» № 1201-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 4 лютого 2021 року.
Про це повідомляють в Офісі президента.
Документ викладає у новій редакції Закон «Про фінансовий лізинг» та визначає загальні засади фінансового лізингу в Україні відповідно до міжнародного права.
Що це дає. Закон дасть змогу захистити права лізингоодержувачів, лізингодавців, створити конкурентне середовище у цій сфері та гармонізує законодавство України з правом Європейського союзу.
Визначено ознаки фінансового лізингу та його об’єкти:
  • Зокрема це може бути майно, не заборонене законом до вільного обігу на ринку й не заборонене до передачі в лізинг.
  • Не можуть бути об’єктами фінансового лізингу земельні ділянки та інші природні об’єкти, а також об’єкти, визначені частиною другою статті 3 Закону України «Про оренду державного та комунального майна».
Послуги фінансового лізингу є одним із чинників зростання конкурентоспроможності вітчизняних підприємств, покращення якості їхніх послуг, підвищення ефективності виробництва, як наслідок – зміцнення позицій на вітчизняному ринку та підвищення шансів для виходу на міжнародний. Адже у розвинених країнах через лізинг здійснюється майже третина інвестицій в основні засоби, тоді як в Україні цей показник в останні роки коливається в межах 3-4%.
Закон удосконалить інструмент фінансового лізингу, що розширить можливості підприємств для оновлення виробничих потужностей, придбання транспорту, обладнання, техніки, нерухомості. Все це сприятиме збільшенню виробництва валового продукту, а отже – зростанню надходження податків до державного бюджету.
Закон набирає чинності через три місяці з дня його опублікування та застосовується до відносин, що виникли після дня набрання ним чинності.

Довідка Finance.ua:

  • Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект про фінансовий лізинг, який посилює захист прав та законних інтересів лізингоодержувачів та лізингодавців.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас