Рада подовжила терміни установки лічильників газу для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада подовжила терміни установки лічильників газу для населення

Казна та Політика
2077
В Україні продовжили кінцеві терміни установки лічильників споживачам природного газу. Їх продовжили до 1 січня 2023 року.
За законопроект №4248-1 проголосували 244 парламентарі.
Що передбачає закон:
  • закон продовжує кінцеві терміни встановлення індивідуальних лічильників для населення, що проживає у квартирах та приватних будинках, у яких природний газ використовується для приготування їжі, до 1 січня 2023 року. Раніше передбачалося, що кінцевий термін встановлення таких лічильників – 1 січня 2021 року.
Закон не стосується питань функціонування місцевого самоврядування, прав та інтересів територіальних громад, місцевого та регіонального розвитку, соціально-трудової сфери, прав осіб з інвалідністю, сфери наукової та науково-технічної діяльності.
Мета проєкту:
  • виконання вимог Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», зокрема поліпшення організації роботи із запровадження 100% комерційного обліку природного газу (для населення, що проживає у квартирах та приватних будинках, у яких природний газ використовується для приготування їжі).
Кабінет Міністрів у тримісячний строк з дня набрання чинності цим законом має розробити і затвердити порядок компенсації понесених витрат побутовим споживачам, які забезпечили встановлення індивідуальних лічильників газу за власні кошти, у розмірі середньозваженої вартості такого встановлення лічильників суб’єктами господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території.
За інформацією народних депутатів, зараз в Україні не мають лічильників газу близько 2,1 млн домогосподарств, де проживає приблизно 5,5 млн осіб.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас