Сьогодні в Україні починається процес вакцинації проти COVID-19 — Степанов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні в Україні починається процес вакцинації проти COVID-19 — Степанов

Казна та Політика
1022
В Україні сьогодні починається перший етап вакцинації проти COVID-19. Перші вакцини на виконання плану вакцинації вже о 7:00 вирушили в регіони України.
Про це на брифінгу в середу, 24 лютого, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.
«Україна забезпечена вакцинами для першого та другого етапу, згідно з планами МОЗ, маємо такі домовленості і розуміємо щодо поставки і термінів поставки вакцин в Україну. Перш за все хочу повідомити, що сьогодні в Україні починається процес вакцинації проти COVID-19», — заявив Степанов.
Зі слів міністра, МОЗ повністю дотримало обіцянку — процес вакцинації розпочинається в лютому.
Нагадаємо, в Україну 23 лютого прибула перша партія вакцин від коронавірусу. Вантажний літак рейсом TK6289 Стамбул — Київ авіакомпанії Turkish Cargo приземлився в аеропорту в Україні об 11:07.Вакцина летіла з Індії, з зупинкою у Стамбулі. 21 лютого 2021 року міністр охорони здоров’я Максим Степанов проконтролював відвантаження першої партії в 500 тис. вакцин AstraZeneca (CoviShield) з заводу-виробника в індійському місті Пуне.
22 лютого в Україні зареєстрували вакцину Oxford/AstraZeneca (Covishield) проти COVID-19, що виробляється в Індії.
За словами головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, в Україні розробили чіткий план, що дає змогу одразу після прибуття вакцини проти COVID-19 розвозити її в обласні склади 11 транспортними засобами одночасно.
Першими її повинні отримати сім регіонів: Житомирська, Київська, Чернігівська, Черкаська, Полтавська, Вінницька області та місто Київ.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас