НБУ очікує цьогоріч припливу інвестицій у 3 мільярди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ очікує цьогоріч припливу інвестицій у 3 мільярди

Казна та Політика
200
У Національному банку прогнозують цьогоріч відновлення припливу прямих іноземних інвестицій на рівні 3 мільярдів доларів — у 2020 році їхній відтік становив 100 мільйонів доларів.
Про це розповіли в НБУ.
«У 2021 році приплив ПІІ поновиться ($ 3 млрд) на тлі стабілізації макроекономічної ситуації в Україні. На відміну від кризового 2020 року, в 2021 році очікується зростання прибутку підприємств з іноземним капіталом. Це вплине на те, що внесок реінвестованих доходів у надходження ПІІ знову буде позитивним», — зазначили у регуляторі. «Приплив „нових“ інвестицій з-за кордону залишиться на рівні попереднього року».
За прогнозами НБУ, в 2022—2023 рр. за базовим сценарієм надходження ПІІ продовжать зростати на рівні 4−5 млрд дол., а вищі темпи можливі у разі прискорення структурних реформ і процесу великої приватизації.
Регулятор вважає, що припливу інвестицій цьогоріч сприятимуть реформи судової та правоохоронної системи, демонополізація економіки й боротьба з тіньовим сектором. Важливими також є проведення прозорої приватизації та вдосконалення корпоративного управління в держсекторі, розвиток інфраструктури та продовження співпраці з МВФ.
«Фундаментом для сприятливого інвестклімату та припливу інвестицій є макроекономічна і фінансова стабільність, у забезпеченні якої головну роль відіграє уряд і НБУ. Тому важливим є збереження помірної фіскальної політики», — наголосили в центробанку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас