Франція і Британія готові поділитися запасами вакцини з бідними країнами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція і Британія готові поділитися запасами вакцини з бідними країнами

Казна та Політика
276
Деякі з найбагатших країн світу заявили про готовність поділитися надлишками вакцини від коронавірусу з країнами, що розвиваються.
Про це повідомляє AP.
Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, який в цьому році головує в G7, має намір закликати лідерів G7 скоротити час розробки нових вакцин до 100 днів.
«Розробка ефективних вакцин проти коронавірусу відкриває привабливу перспективу повернення до нормального життя, але ми не повинні зупинятися на досягнутому», — наводить Даунінг-стріт слова Джонсона.
Британський прем’єр пообіцяє надати в майбутньому «більшу частину надлишків вакцин» підтримуваній ООН ініціативі COVAX. Британський уряд не вказав конкретний час і обсяги вакцин, які планує виділити бідним країнам.
Президент Франції Еммануель Макрон закликав США і європейські країни виділити до 5% поточних поставок вакцин урядам країн, що розвиваються. За його словами, канцлер Німеччини Ангела Меркель «схвалює» цю ініціативу.
«Я говорю: давайте передамо 3−5% наявних у нас вакцин країнам Африки. Це не вплине на хід наших кампаній з вакцинації. Це в інтересах жителів Франції і Європи. На сьогодні більше 10 мільйонів наших співгромадян мають сім’ї на іншому боці Середземного моря», — заявив Макрон в інтерв’ю Financial Times.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас