Всеукраїнський перепис населення раз на 10 років: уряд пропонує встановити періодичність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всеукраїнський перепис населення раз на 10 років: уряд пропонує встановити періодичність

Казна та Політика
295
Кабінет міністрів України погодив проєкт закону, який встановлює проведення Всеукраїнського перепису населення не рідше одного разу на 10 років.
Про це повідомляє пресслужба уряду.
«Сьогодні на черговому засіданні Кабінету Міністрів України був схвалений проект Закону України „Про внесення змін до деяких законів України щодо державної статистичної діяльності“. Акт спрямований на удосконалення правових і організаційних основ проведення Всеукраїнського перепису населення», — йдеться в повідомленні.
Повідомляється, що документом передбачається внесення змін до законів України «Про державну статистику» й «Про Всеукраїнський перепис населення».
Серед важливих положень законопроєкту:
  • встановлення терміну проведення Всеукраїнського перепису населення — не рідше одного разу на 10 років;
  • запровадження проведення перепису з використанням інформації, що міститься в національних інформаційних ресурсах, з дотриманням вимог законодавства України у сфері захисту інформації та персональних даних;
  • надання можливості респонденту заповнювати переписну документацію за допомогою спеціального програмного забезпечення в інформаційній системі загального доступу — Інтернет;
  • удосконалення вимог до тимчасового переписного персоналу, що гарантуватиме респондентам доброчесність залученого персоналу;
  • захист прав респондентів на повагу до приватного й сімейного життя.
«Нові зміни внесені з урахуванням міжнародних домовленостей та зобов’язань України та ґрунтуються на фундаментальних принципах ООН щодо офіційної статистики з урахуванням acquis ЄС у сфері статистики, зокрема Кодексу норм європейської статистики, з метою гармонізації національної статистичної системи з європейськими нормами та стандартами», — зазначається в повідомленні.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов зазначав, для того щоб в Україні в 2023 році відбувся перепис населення, необхідно почати підготовку в 2021 році.
  • Також він казав, що Всеукраїнський перепис населення на основі використання даних національних реєстрів може відбутися у 2030 році, традиційний перепис населення планується на 2023 рік.
  • За підрахунками колишнього міністра Кабінету Міністрів Дмитра Дубілета, чисельність населення України становить 37 млн 289 тисяч людей.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас