Банки наростили кредитування бізнесу та населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки наростили кредитування бізнесу та населення

Кредит&Депозит
370
Наприкінці 2020 року корпоративне та іпотечне кредитування зросло, а відсоткові ставки залишаються історично найнижчими.
Про це йдеться в новому Огляді банківського сектору, оприлюдненому Національним банком.
Дані Нацбанку:
  • протягом IV кварталу банки продовжили нарощувати гривневий кредитний портфель бізнесу та населенню — статистика свідчить, що відновлення в багатьох сегментах є стійким;
  • відновлення економічної активності та подальше зниження кредитних ставок у жовтні-грудні сприяли активізації попиту на кредити з боку бізнесу й населення.
  • найвищі темпи зберігаються в сегменті іпотечного кредитування, де обсяги видачі нових кредитів порівняно з кризовим першим півріччям зросли більш як удвічі. Середньомісячні обсяги нових кредитів на купівлю житла більше ніж подвоїлися порівняно як з І півріччям 2020 року, так і з 2019 роком загалом, а темпи його зростання перевищили темпи зростання споживчого кредитування.
Банки наростили кредитування бізнесу та населення
Наслідки збільшення попиту на кредити:
  • відновлення попиту на банківські послуги сприяло зростанню операційних доходів сектору;
  • відрахування банків до резервів за кредитами зросли впродовж 2020 року майже вдвічі, проте залишилися помірними відносно кредитного портфеля;
  • така тенденція, ймовірно, триватиме протягом 2021 року, що поступово звужуватиме процентну маржу банків.
У фокусі уваги залишаються питання належної оцінки банками кредитних ризиків та підвищення операційної ефективності в умовах поступового скорочення процентної маржі.

Довідка Finance.ua:

  • Національний банк затвердив оновлені правила розрахунку небанківськими установами ключових показників вартості споживчого кредиту.
До речі, портал Finance.ua проаналізував кредитні пропозиції більшості українських банків. Найкращі ми відібрали в спеціальному сервісі.

Порівняти і підібрати кредит можна тут

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас