У Франції створили маску, що вбиває коронавірус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Франції створили маску, що вбиває коронавірус

Світ
2432
Медичний стартап BioSerenity представив оригінальну лицьову маску, яка, якщо вірити розробникам, здатна нейтралізувати ниизку вірусів, включаючи сумнозвісний COVID-19. Примітно, що мова йде не про патент чи “паперовий” концепт — новинка вже не тільки пройшла сертифікацію, але і надійшла в роздрібний продаж.
Одноразовий медичний аксесуар був розроблений у співпраці з дослідниками з Університетської лікарні в Ліллі. За словами представників BioSerenity, маска здатна знищувати більшість вірусів, які передаються повітряно-крапельним шляхом. Головною її “зброєю” став спеціальний текстильний шар, який покритий молекулами циклодекстрину і четвертинного аміаку.
Проведені дослідження показали зниження концентрації вірусу на 99,9% менш ніж через 5 хвилин, і на 99,96% після двох годин контакту. На жаль, термін такого інтенсивного захисту обмежений чотирма годинами, після чого маску потрібно змінити. У продаж у Франції новинка надійшла 16 лютого за ціною €1,49. Крім того, виробник анонсував випуск спеціальної версії маски для лікарів за ціною €0,44.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас