Кабмін спростив умови надання іпотеки під 7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін спростив умови надання іпотеки під 7%

Кредит&Депозит
2599
Сьогодні, 15 лютого, Кабмін спростив умови надання іпотеки під 7%.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.
«Рішенням Уряду суттєво спрощуються критерії для потенційних позичальників нової іпотечної програми. Таким чином, „Доступна іпотека“ під 7% стає ще доступнішою, і скористатися державною підтримкою у сфері іпотечного кредитування зможе широке коло громадян. Також постановою внесено низку технічних правок, запропонованих банківською спільнотою. Це є продовженням конструктивного діалогу щодо швидкого і ефективного запуску доступної іпотеки», — розповів заступник Міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук.
Що змінилось:
  • тепер, щоб стати учасником програми «Доступна іпотека» під 7%, не обов’язково перебувати на квартирному обліку, бути молодою сім’єю, внутрішньо переміщеною особою, науково-педагогічним працівником, медиком чи працівником бюджетної сфери;
  • скасовано вимогу щодо неперевищення забезпечення житлом на рівні 13,65 кв. метра на одного члена сім’ї або проживання в гуртожитку мешканцями аварійних та ветхих будинків;
  • збільшується максимально допустимий розмір середньомісячного сукупного чистого доходу позичальника та членів його сім’ї з 5-кратного до 10-кратного розміру місячної середньої заробітної плати у відповідному регіоні України, де розташований предмет іпотеки.
Хто зможе отримати іпотеку:
  • будь-які громадяни, які не мають у власності чи власності сім’ї об’єктів житлової нерухомості та/або чинних договорів з фінансування (інвестування) будівництва житлової нерухомості та/або майнових прав на об’єкти незавершеного будівництва житлової нерухомості, якщо їх загальна площа перевищує 50 кв. метрів на одинокого громадянина чи сім’ю з двох осіб та 20 кв. метрів — на кожного наступного члена сім’ї.

Довідка Finance.ua:

  • Проєкт зі зниження ставок по іпотечному кредитуванню до 7% річних буде запущено з 1 березня.
  • Мета нової іпотечної ініціативи — створити можливості для запровадження, реалізації та фінансування програми «Доступна іпотека» через установу, яка вже успішно функціонує. У Мінфіні вірять, що Фонд розвитку підприємництва здатний у найкоротший термін забезпечити реалізацію цієї програми через уповноважені банки.
  • Реалізація постанови на даний час не передбачає додаткових видатків Державного бюджету України, окрім вже передбаченого у 2021 році фінансування програми «Забезпечення функціонування Фонду розвитку підприємництва» у обсязі 2 млрд гривень.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас