З 1 березня українці зможуть записатися на безкоштовну вакцинацію від COVID-19 - МОЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 1 березня українці зможуть записатися на безкоштовну вакцинацію від COVID-19 - МОЗ

Особисті фінанси
1356
Після 1 березня 2021 року громадяни України зможуть записатися на безкоштовну вакцинацію від коронавірусу.
Про це заявив головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко, повідомляє «Інтерфакс-Україна».
«Ми хочемо почати запис з 1 березня, тому що з 1 березня ми будемо точно знати обсяги поставок вакцин на місяць», — зазначив він.
За словами Ляшка, записатися на вакцинацію зможуть громадяни, які не входять до пріоритетних груп, що підлягають вакцинації.
При цьому при записі громадяни у віці 18−59 років будуть вноситися в лист очікування, а громадянам, старшим за 60 років, буде призначатися час і місце вакцинації.
Як уточнив Ляшко, записатися на вакцинацію можна буде трьома способами: через спеціальний сайт з вакцинації, який відкриється найближчим часом, через електронні черги у сімейних лікарів, а також за телефоном контакт-центру.
Також наразі вивчається можливість запису через урядовий мобільний додаток «Дія».
Раніше заступник міністра охорони здоров’я-головний санітарний лікар України Віктор Ляшко зазначав, що громадяни, які перехворіли на коронавірусну інфекцію, є непріоритетною категорією для вакцинації від цієї хвороби і в умовах обмеженого доступу до вакцин повинні будуть чекати кілька місяців.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас