НАЗК роз’яснило зміни до правил подання декларації «перед звільненням» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАЗК роз’яснило зміни до правил подання декларації «перед звільненням»

Казна та Політика
585
На сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) вже опубліковано оновлені роз’яснення щодо застосування антикорупційного законодавства.
Про це повідомляє пресслужба відомства.
Так, у цьогорічних роз’ясненнях з’явилося декілька змін, зокрема, стосовно подання декларації «перед звільненням».
Що змінилось:
  • якщо ви звільнилися за переведенням або в разі, якщо стали переможцем конкурсу та через це звільнилися з посади в одному органі й упродовж 20 робочих днів були прийняті на посаду, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, в іншому органі, то це не вважається припиненням діяльності. А отже декларацію «перед звільненням» подавати не потрібно.
Як було раніше. У таких випадках було передбачено, що декларацію «перед звільненням» можна було не подавати, лише якщо на роботу було прийнято одразу на наступний день після звільнення з попереднього місця роботи.
Нагадаємо, громадянами України вже у січні 2021 року подано 13 тисяч декларацій про майновий стан і доходи та задекларовано отримані в 2020 році доходи на загальну суму 2,8 млрд грн. Сума податку на доходи фізичних осіб, самостійно визначена до сплати, становить 90 млн грн, сума військового збору — 12,7 млн гривень.

Довідка Finance.ua:

  • Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо схвалення законопроєкту про посилення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання декларації.

Декларація про доходи: що потрібно знати платнику податків

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас