В Україні запровадять новий варіант карантину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні запровадять новий варіант карантину

Казна та Політика
6417
Адаптивний карантин знову введуть в Україні в другій половині або наприкінці лютого. Планується запровадити три або чотири карантинних зони.
Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко на форумі «Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді».
Згідно з новою моделлю карантину, в Україні регіони поділять на три або чотири зони, де ситуація з коронавірусом найгірша і потребує додаткових обмежень.
«Наразі ми запропонуємо уряду новий світлофор — зони епідбезпеки, які будуть існувати в Україні в середині лютого, може наприкінці лютого. Вони (регіони. — Ред.) будуть розділені на кілька зон — три або чотири, і будуть показувати чіткі маячки, де ситуація дестабілізується і де потрібно вживати одразу додаткові заходи. Ключовою річчю в новому адаптивному карантині, який ми хочемо впровадити, буде здатність системи охорони здоров’я надавати медичну допомогу всім, хто її потребує», — сказав він.
За словами Ляшка, нове зонування насамперед буде стосуватися не карантинних обмежень, які вводяться на тих чи інших територіях, а інформування місцевої влади про те, що ситуація з коронавірусом критична і є ризик розвитку епідемії в регіоні.
«Коли ми говоримо про інші рівні епіднебезпеки, які ми хочемо запровадити в адаптивному карантині: зелений, жовтий, помаранчевий, то вони будуть стосуватися не карантинних обмежень, вони будуть звітувати і показувати органам місцевого самоврядування, бізнесу або іншим суб’єктам про те, що є ризик подальшого розвитку епідемії в конкретному регіоні, що може призвести до негативних наслідків: збільшення кількості хворих, збільшення кількості госпіталізацій і, можливо, потенційний ризик, що система охорони здоров’я може не справитися», — додав Ляшко.

Довідка Finance.ua:

  • 24 січня в Україні завершився посилений карантин. Відтепер і до 28 лютого діють ті самі обмеження, які були у грудні минулого року.
  • На тлі спалахів COVID-19 в окремих областях розглядається можливість повернення до адаптивного карантину в Україні. При цьому найвищий рівень обмежень буде встановлюватися окремим рішенням.
  • За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, кількість хворих на COVID-19 в Україні за результатами жорстких обмежень у січні зменшується порівняно з кожним попереднім тижнем.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас