Степанов назвав результати «карантину зимових канікул» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Степанов назвав результати «карантину зимових канікул»

Казна та Політика
480
Кількість хворих на COVID-19 в Україні за результатами жорстких обмежень у січні зменшується порівняно з кожним наступним тижнем. Про це під час виступу в парламенті сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.
«Результат цього жорсткого карантину ми спостерігаємо вже зараз — кілька тижнів зменшується кількість хворих порівняно з кожним наступним тижнем. Ця інформація підтверджується відповідними цифрами. У перший тиждень грудня у нас було 89 тис. нових випадків COVID-19. За минулий тиждень — лише 27 тис. випадків, менше втричі», — сказав міністр.
Крім того, він повідомив, що на перший тиждень грудня в Україні було 28 тис. хворих, які перебувають у лікарнях — пацієнти із середнім і важким перебігом хвороби. Наразі кількість таких пацієнтів у лікарнях — 17 931.
«Ми зробили ще один великий крок. Не можна навіть порівняти готовність медсистеми до такого виклику, як епідемія, на кінець березня 2020 року з медсистемою лютого 2021-го. У нас було 12 704 ліжка, умовно готових до лікування пацієнтів з коронавірусом, з яких 3,5 тис. були забезпечені киснем. На сьогодні – 66,8 тис. ліжок, виділених для хворих, понад 56 тис. ліжок забезпечені киснем», — повідомив голова МОЗ.
Також Степанов заявив, що Україна сьогодні перебуває на 34 місці в Європі за рівнем смертності. У країні в 3 рази менша смертність, ніж у Великобританії, і в 2 рази менша, ніж у Франції, додав він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас