Українці стали активніше користуватися лізингом авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці стали активніше користуватися лізингом авто

Особисті фінанси
937
Лізинг автомобілів в Україні поліпшив свої показники. Ринок може зрости ще, але є нюанси з новим законом.
Про це повідомила пресслужба Асоціації українських банків.
Минулого року використання лізингу збільшилося в категорії як легкових машин, так і авто для бізнесу — до 13% і 11,6% відповідно.
«У 2020 році рівень проникнення лізингу в сегменті легкових автомобілів склав 13%, комерційних — 11,6%, тоді як два попередні роки він становив відповідно 9% і 8,6%», — розповів засновник компанії «Геткар Лізинг» Олексій Мерецький.
В середньому в Європі лізинг фінансує 28% нового транспорту та обладнання. Отже, в Україні ринок має дворазовий потенціал подальшого зростання. «На лізинг в Україні припадає тільки 3−4% інвестицій в основні фонди. У Європі аналогічний показник — близько 30%. Можна тільки уявити, який потенціал ринку лізингу для юросіб у нашій державі», — зазначив експерт.
Також він прокоментував ухвалений в лютому парламентом законопроєкт про фінансовий лізинг, який закріплює норму про те, що предмет лізингу повинен негайно повертатися до лізингодавця, якщо договір визнається недійсним. Тепер затримка повернення предмета лізингу не буде безкоштовною для боржника.
Хочете купити нове авто, але не вистачає коштів? Зручний сервіс від Finance.ua допоможе обрати персональний кредит. Аналізуємо ваші вимоги щодо кредитних продуктів і пропонуємо найкращі варіанти:
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас