Україна домовилася про постачання вакцин AstraZeneca і Novavax — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна домовилася про постачання вакцин AstraZeneca і Novavax

Казна та Політика
743
Уряд України домовився про постачання вакцин розробки AstraZeneca і Novavax. Поставки почнуться цього місяця.
Про це повідомляє Офіс президента України.
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов на нараді з Володимиром Зеленським розповів, що отримав підтвердження про отримання 12 мільйонів доз вакцин від двох розробників. Обидва препарати будуть доставляти з Індії, де вони виробляються за ліцензією.
У Facebook Степанов уточнив, що узгодження контрактів на фінальній стадії щодо технічних деталей доставки вакцини. Він також заявив, що в Україні вже видано дозвіл на використання вакцин в екстреному порядку, що дозволить почати поставки.
Зеленський назвав домовленість про постачання «хорошим сигналом», а також підкреслив, що ця кількість доз забезпечить вакцинацію в країні в перші місяці після доставки вакцини в Україну.
«12 мільйонів доз — це хороший сигнал від наших партнерів, і цього буде достатньо, щоб забезпечити вакцинацію протягом перших місяців після початку поставок», — заявив Зеленський.
Нагадаємо, китайська вакцина від коронавірусу Sinovac Biotech на пізніх стадіях випробувань в Бразилії показала ефективність 78%. Про це повідомляє Bloomberg.
При цьому ефективність вакцин, розроблених Pfizer Inc. і Moderna Inc., становить приблизно 95%
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас