Рада створила Бюро економічної безпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада створила Бюро економічної безпеки

Казна та Політика
1304
Верховна Рада схвалила створення Бюро економічної безпеки України (БЕБ).
За законопроєкт № 3087-д проголосували 242 народні депутати. Документом передбачено ліквідацію податкової міліції, а також підрозділів у сфері економічної безпеки Служби безпеки України.
Бюро буде займатися виявленням, припиненням, розслідуванням та розкриттям кримінальних правопорушень у сфері економіки. Один з ініціаторів законопроєкту, нардеп Олександр Ковальчук зазначив, що не вважає БЕБ окремим органом — це продовження реформи ДФС та СБУ.
Деталі створення БЕБ:
  • утворюється президентом України, директор теж призначається президентом та є підзвітним йому і ВРУ;
  • максимальна кількість працівників не більше ніж 4 тис. Посадовий оклад осіб, які мають спеціальне звання, не може бути меншим ніж 20 прожиткових мінімумів (43 780 грн). Бюро розпочне діяльність із моменту укомплектування штату на 30%;
  • діяльність Бюро координуватиме уряд.
Водночас в СБУ буде ліквідовано Департамент контррозвідувального захисту економіки України, відділення якого працюють у територіальних підрозділах Служби безпеки по всій країні. Не так давно ДБР розкрило схему вимагання в одному з таких департаментів.
Нагадаємо, законопроєкт № 3087-д було ухвалено у першому читанні у вересні 2020 року. Після чого документ обговорювали в Офісі президента та на засіданнях фракції «Слуга народу», нардепи якої є його ініціаторами.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас