Рада підтримала законопроект про вакцинацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада підтримала законопроект про вакцинацію

Казна та Політика
534
Верховна Рада в четвер, 28 січня, схвалила за основу законопроект про запуск вакцинації від коронавірусу в Україні. За законопроект №4613 проголосували 318 нардепів.
При цьому спікер парламенту Дмитро Разумков зазначив, що між першим і другим читанням до закону необхідно внести правки. За його словами, голосування за друге читання проекту відбудеться вже завтра за процедурою Ad hoc.
На цей момент жодна вакцина від СOVID-19 не пройшла повний цикл випробувань. Щеплення в ЄС, США та інших країнах почалися в режимі екстреного використання.
Прийнятий документ передбачає в українському законодавстві аналогічний режим. Також закон необхідний для реєстрації вакцин в Україні.
Він надає уряду право реєструвати вакцини для використання при таких умовах:
  • наявні дані про успішне проведення доклінічних випробувань;
  • дозвіл на екстрене застосування надано компетентним органом США, Великобританії, Швейцарії, Японії, Австралії, Канади, КНР, Індії або Європейського Союзу (щонайменше однією з цих країн) відповідно до національного законодавства країни надання дозволу або лікарський засіб, який перекваліфікований Всесвітньою організацією охорони здоров’я;
  • відома потенційна користь лікарського засобу;
  • не існує адекватної, схваленої і доступної альтернативи.
При наявності цих обставин вакцину можуть зареєструвати для екстреного медичного застосування протягом терміну, поки заявник надасть інформацію і результати завершених клінічних досліджень.
Реєстраційне посвідчення видається строком на рік з можливістю продовження ще на рік. Після виконання всіх зобов’язань, наданих заявником у встановлений термін, дію такого посвідчення можуть продовжити до 5 років.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас